حق و حقوق به زبان نوجوانانه؛ آشنايى با سازمان بهداشت جهانی

سازمان بهداشت جهانى

سازمان بهداشت جهانى

سازمان بهداشت جهانى

یکی از حقوق ابتدایی هر فردی در زندگی برخورداری از سلامت و امکانات بهداشتی است. یکی از سازمان‌های جهانی که در زمینه‌ی بهداشت و سلامت افراد فعالیت می‌کند سازمان بهداشت جهانى (WHO) است.

این سازمان در ۶ آوریل ۱۹۴۸ در ژنو (در سوئیس) تأسیس شد. 193 کشور در حال حاضر عضو WHO هستند.

علاوه بر این، ۱۴۷ دفتر کشوری و رابط دارد. معمولاً اين‌طور است كه در پایتخت هر کشور یک دفتر وجود دارد. اين دفتر ممکن است دفاترى را در سایر مناطق کشور سرپرستی کند.

هدف سازمان بهداشت جهانى چيست؟

هدف این سازمان دستیابی مردم به بیشترین سطح سلامت است. سازمان بهداشت جهانی وظیفه‌ى اصلی خود را ارتقاء سلامت عمومی مردم جهان و مبارزه با بیماری‌ها مخصوصاً بیماری‌های مسری شایع مى‌داند.

هم‌چنين از شیوه‌های تشخیصی داروها و نيز تولید و توزیع واکسن‌های مؤثر و بی‌خطر حمایت می‌کند. البته تلاش‌هاى اين سازمان تنها براى پايش بيمارى‌ها نيست. بهداشت جهانى تلاش مى‌كند تا برنامه‌هايى را براى پيشگيرى و درمان بيمارى‌هاى عفونى مانند مالاريا و ايدز ارائه دهد.

هر سال يك شعار براى بهداشت مردم جهان

هر ساله و در روز تأسيس اين سازمان، شعاری جهانی با موضوع بهداشت ارائه می‌شود. شعار امسال نیز «مراقبت‌های اولیه‌ى بهداشتی برای پوشش همگانی سلامت» است.

از نظر بهداشت جهانی، سلامت سه بُعد روحی، جسمی و اجتماعی دارد و کسی از سلامت كامل برخوردار است که در هر سه زمینه سالم باشد.

كسانى كه از امكانات اوليه‌ى بهداشتى محروم‌اند

یکی از مشکلات و کمبودهایی که سازمان بهداشت جهانی به آن اشاره کرده مسئله‌ی کمبود پزشک و کارکنان بخش بهداشتی و درمانی در کشورهای فقیر جهان است. طبق گزارشی که این سازمان ارائه داده بيش از يك میلیارد نفر در دنیا از امکانات اولیه‌ی بهداشتی محروم‌اند.

چه كشورهايى مى‌توانند عضو سازمان بهداشت جهانى شوند؟

سازمان بهداشت جهانى يكى از زير‌مجموعه‌هاى سازمان ملل متحد است بنابراين همه‌ى اعضای ملل متحد می‌توانند عضو بهداشت جهانى بشوند. هم‌چنين سایر کشورها مى‌توانند براى عضويت تقاضا كنند. در صورتى كه تقاضاى آن‌ها به تصويب اكثريت مجمع عمومى جهانى برسد عضو این مرجع هماهنگ کننده ی بهداشت مى‌شوند.

ايران و مراكزى كه با این سازمان جهانى همكارى مى‌كنند

ایران نیز یکی از کشورهای فعال عضو این سازمان جهانی است. از مراکزی که در ایران با سازمان بهداشت جهانی ایران همکاری می‌کنند می‌توان انیستیتو پاستور، مرکز آموزش سل، پژوهشگاه قلب و عروق اصفهان، مرکز کنترل دخانیات و بخش سلامت دندان جامعه را نام برد.

اختصاصى نشريه‌ى اينترنتى نوجوان‌ها – ياسمن رضائيان

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد نوجوان‌ها