شاید از خودتان بپرسید چرا ربات اختراع شده است؟ علم رباتیک در قرن بیستم برای راحتی انسان و همچنین استفاده از وقت مفید آن اختراع شد و بیشتر کشورهای پیشرفته برای پیشبرد کارهای خود به خصوص در زمینه های صنعتی از این علم استفاده می کنند. در این مقاله می خواهيم شما را بیشتر با علم رباتیک و همچنین مزایا و ضرورت استفاده از آن آشنا کنیم. 

درباره علم رباتیک می توان گفت: رباتیک، علم طراحی، ساخت، نگهداری و تعمیر ربات هاست. 

به عبارتی می توان گفت مهندسی رباتیک یا همان علم رباتیک هوشمند کردن و الکترونیکی کردن ماشین های مکانیکی است که آن ها را بیشتر در مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می دهند. مهندسی رباتیک به طور معمول ترکیبی از مهندسی برق و مکانیک است.

این علم با وجود جدید بودنش ولی توانست خود را به خوبی در کشورهای توسعه یافته و صنعتی جا بیاندازد. شاید بتوانیم بعضی از مزایای ربات را نام ببریم: افزایش بهره، افزایش تولید، بهبود کیفیت کار، افزایش دقت، جلوگیری از اتلاف نیروی انسانی، افزایش سرعت، کاهش هزینه، کاهش ضایعات، چند منظوره بودن، هوشمند بودن، جلوگيري از ايجاد خستگی.

چرا ربات اختراع شد

 

 رباتیک صنعتی

روبات‌های صنعتی معمولاً  انسان‌نما نیستند، اگرچه می‌توانند حرکات و رفتارهای انسان را بازتولید کنند، اما با قدرت، دقت و سرعت یک ماشین کار می کنند. اولین ربات های صنعتی توسط جورج دیول، مخترع آمریکایی و بنیانگذار اولین شرکت روباتیک در تاریخ به نام Unimation ساخته شد. 

در سال 1954، اولین ربات صنعتی در ایالات متحده آمریکا توسعه یافت: بازوی هیدرولیکی به نام Unimate که برای بلند کردن بارهای سنگین استفاده می شد که به جنرال موتورز فروخته شد. در سالهای بعد آنها چندین نسخه از همان مدل را توسعه دادند که کم کم در برخی از کارخانه ها عمدتاً در بخش خودرو به کارگرفته شد. 

در اواخر دهه 1960 و در دهه 1970 بود که بازوهای رباتیک بسیار پیشرفته تری ظاهر شدند که در آنها از دوربین ها یا حسگرها استفاده می شد. ربات Shakey که در سال 1966 توسط موسسه تحقیقاتی استندفورد طراحی شد، به عنوان یک نقطه عطف مهم برای روباتیک متحرک برجسته می شود. Shakey اولین ربات متحرک جهان بود که به لطف نرم افزار و سخت افزاری که به آن امکان می داد محیط را درک و درک کند، البته به صورت محدود. 

اولین روبات های صنعتی متحرک نیز به موازات آن ظاهر شدند. در سال 1954، شرکت Barrett Electronics اولین وسیله نقلیه الکتریکی را که نیازی به راننده انسانی نداشت، تولید کرد، چیزی که ما به عنوان اولینخودروی هدایت شونده  می شناسیم. این خود روها در دهه 80 با پیشرفت تکنولوژی رفتارهای پیچیده تری پیدا کردند و در دهه 90 ما خود روهایی  را با حسگرها و لیزرهای بسیار دقیق تر را مشاهده کردیم.

موارد استفاده از ربات ها

بازوهای ربات های صنعتی

بیشتر از این نمونه از ربات ها در صنعت و کارهای سخت استفاده می شود و معمولا وقتی نام از ربات به میان می آید منظور این نمونه از ربات هاست.

ربات کنترل چاه های نفت

این نمونه نیز در مصارف صنعتی و کارهای سختی که انسان به صورت دستی قادر به انجام آن نیست اتفاق می افتد.

ربات های خانگی

برخی دیگر از این ربات ها که ما در زندگی روزمره خود با آنها سر و کار داریم عبارتند از:

یخچال های خانگی، آسانسورها، اسباب بازی کودکان، پرینترها، دستگاه های تراش خودکار، نوشابه پرکن ها.

چرا ربات اختراع شد

يك نكته درباره ربات و كشورهاي صنعتي

در ادامه مطالب می خواهيم شما را با چند نکته درباره کشورهای صنعتی آشنا کنيم.

کشورهاي صنعتی به این حقیقت رسیده اند که کشوری پیشرفته نمي شود مگر در تمام علوم پیشرفت کند. بنابراین، با توجه به همین نکته، اين كشورها از علم رباتیک که علم قرن بیستم است استفاده کرده و پیشرفت های خود را در تمامی زمینه ها بیشتر کردند و در تمام این پیشرفت ها از ربات ها نیز استفاده کرده اند. همچنین این شایعه وجود دارد که کشورهایی که در ساخت ربات بسیار مهارت دارند در سال ۲۰۵۰ می خواهند ربات های انسان نما بسازند، هرچند نمونه هایی از این ربات ها ساخته شده است. این کشورها حتی برای پیشرفت خود در این زمینه ها سالانه مسابقاتی را در سطح جهانی برگزار می کنند.

 

  • چرا رباتها؟
  • ماشین های خودکار
5/5 - (1 امتیاز)
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد نوجوان‌ها