مخابره پیام
آیا تاکنون به این مسئله که اگر ناگهان راه خود را گم کردید و هیچ وسیله ای برای رساندن پیغام کمک نداشته باشید، اندیشیده اید و یا به این مورد که از چه راه هایی می توانید این کار را انجام دهید؟ در این قسمت ما در مسیر آموزش های اردویی به شما یاد خواهیم داد که اگر خدای ناکرده در چنین شرایطی قرار گرفتید از چه راه هایی بدون نگرانی می توانید پیام های خود را به افراد دیگر گروه ارسال کنید. مخابره کردن پیام به معنای فرستادن پیام از راه دور است. از گذشته تاکنون در بسیاری از موارد مانند مسافرت ها، شکار و کوهنوردی اگر شما در مکانی باشید که صدایتان به گوش کسی نرسد می توانید از راه های گوناگون مثل علامت مورس، استفاده از پرچم یا استفاده از فرمان های بدون صدا و… برای انتقال پیام استفاده کنید.
فرامین گُنگ یا مخابره با دست
مخابره پیام با دست یا مخابره صحرایی با حرکت دست ها در حالت سکوت کامل انجام می شود. در روزگاران گذشته صحرا نشینان و مردمی که در کوه و جنگل زندگی می کردند، از این روش استفاده می کردند و اکنون نیز افراد به طور طبیعی هنگام نیاز و در جایی که امکانات مخابراتی وجود ندارد می توانند از دست ها برای مخابره پیام استفاده کنند. همچنین شکارچیان نیز برای اینکه بتوانند شکار را محاصره کنند تا شکار فرصت فرار نداشته باشد از این روش استفاده می کنند. در اردو ها استفاده از این روش هم باعث ایجاد شور و هیجان بین شما نوجوانان عزیز است و هم باعث تقویت دقت و هماهنگی بین اعضای گروه می شود. علائم این نوع مخابره به شرح زیر است:
1) فرمان: جمع
مربی یا سردسته یا سرتیم دست راست را بالای سر برده و در حالی که انگشتان دست باز است، دست را به صورت دایره بالای سر می چرخاند یعنی: بر گِرد من جمع شوید.
2) فرمان: پیش، به دنبال من بیایید
مربی یا سردسته یا سرتیم دست راست را در حالی که انگشتان باز است از بالا (موازی سر) تا موازات شانه پایین می آورد یعنی: پیش، به دنبال من بیایید.
3) فرمان: با قدم دو، بشتاب
مربی یا سردسته یا سرتیم دست راست را مشت کرده از بالا (موازی سر) با سرعت تا کنار پای راست پایین می آورد یعنی: با شتاب و قدم دو به طرف من بشتاب.
4) فرمان: ایست
مربی یا سردسته یا سرتیم دست راست را با انگشتان باز در امتداد سر بالا آورده و نگه می دارد. یعنی: بایست.
5) فرمان: بخواب(خود را پنهان کن)
مربی یا سردسته یا سرتیم دو دست را با انگشتان باز در دو طرف بدن قرار داده و در حالی که کف دست به طرف زمین است دو زانو را کمی خم می کند. یعنی : خود را پنهان کنید، بخوابید روی زمین.
6) فرمان: به شکل دایره دور من جمع شوید
مربی یا سردسته یا سرتیم در حالی که دست هایش با فاصله در دو طرف بدن قرار دارد و نوک انگشتانش به طرف زمین است، متناوبا دو دست را از دو طرف بدن پشت سر برده و به جلو می آورد یعنی: افراد به شکل دایره دور من جمع شوید.
7) فرمان: افراد به ستون 2 بایستید
مربی یا سردسته یا سرتیم دو دست را از مقابل بدن بالا آورده به طوری که کف دو دست رو به هم بوده و دست ها با بدن زاویه 90 درجه می سازد یعنی: افراد به ستون 2 بایستید.
8) فرمان: به ستون گروه بایستید
مربی یا سردسته یا سرتیم در حالی که انگشتان دست ها بسته و مشت شده است، دست ها را از آرنج خم کرده و تا موازات سر از دو طرف بالا می آورد یعنی: به ستون گروه بایستید.
9) فرمان: به ستون گروه باز شوید
مربی یا سردسته یا سرتیم مانند فرمان قبل عمل می کند، با این تفاوت که انگشتان دو دست باز است. در این حالت نیز پشت دست رو به جلو می باشد.
10) فرمان: در یک صف بایستید
مربی یا سردسته یا سرتیم دو دست را از دو طرف کاملا باز می کند، به طوری که در امتداد شانه ها قرار گیرد و انگشتان باز و کف دو دست رو به جلو قرار می گیرد. یعنی: افراد در یک صف بایستید.
11) فرمان: به خط زنجیره باز شوید
مربی یا سردسته یا سرتیم به شکل فرمان قبلی عمل می کند، با این تفاوت که کف دست ها به طرف زمین است. یعنی: در صف به فاصله دو دست باز شوید.
12) فرمان: به صف گروه بایستید
مربی یا سردسته یا سرتیم مانند فرمان قبلی عمل می کند، با این تفاوت که انگشتان دست ها بسته و مشت می شوند. یعنی: به صف گروه بایستید.
13) فرمان: به ستون یک پشت سر هم
مربی یا سردسته یا سرتیم دست راست را تا امتداد شانه از جلو بالا آورده در حالی که انگشتان باز و کف دست به طرف زمین است. یعنی: افراد به ستون یک پشت سر هم.
14) فرمان: صف بر هم
مربی یا سردسته یا سرتیم در حالی که انگشتان باز و کف دست به طرف زمین است، دست ها را از جلو و به صورت ضربدر، مکرراً از روی هم عبور می دهد. یعنی: متفرق شوید، صف را به هم بزنید.
اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها