Barberry-nojavanhaزرشک از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و تقویت کننده قلب و کبد می باشد.

به گزارش سرویس علمی جام نیوز، گیاه زرشک برای برطرف کردن بیماری های کبدی مفید است. کبد را پاک و تقویت کرده و اعمال دستگاه گوارش را منظم و سوء هاضمه را از بین می برد. زرشک با پاک کردن کبد و تقویت آن به درمان زردی و یرقان کمک می کند.

مصرف زرشک، ریشه و پوست و ساقه آن برای افرادی که به نقرس و روماتیسم مبتلا هستند توصیه می شود. ریشه و ساقه زرشک برای درمان واریس مفید است. سوزش ادرار را برطرف کرده و فشار خون را پایین می آورد. این گیاه ترش و خوشمزه بسیار اشتهاآور است و بی اشتهایی را برطرف می کند.

زرشک در درمان بیماری های قلبی، کلیوی و فشارخون مؤثر است و با دارا بودن بربرین (Berberin) دارای اثرات مفید برای قلب است و خاصیت ضد آریتمی، فشارخون و کاهش دهنده مقاومت عروق دارد.

زرشک به علت داشتن اسیدهای آلی ملایم بوده و برای درمان سنگ کلیه مناسب است و میوۀ آن اثرات تصفیه کننده و ضدعفونی کننده خون، منقبض کننده عروق، پایین آوردن تب، کاهش تورم و فشارخون، تنظیم کننده ضربان قلب را داراست.

برگ زرشک با مخلوط داروهای مناسب به تنهایی می تواند برای زخم روده و رفع اسهال های مزمن موثر باشد. علاوه بر این دم کرده زرشک را برای برطرف کردن ناراحتی های دهان غرغره می کنند.

همچنین آهن موجود در زرشک قابل توجه است. از سایر ویتامین های موجود در این میوه می توان به ویتامین های گروه B به خصوص ویتامین B1 ،B2 اشاره کرد که ویتامین B1 یا تیامین می تواند عوارض عصبی و حتی پرخاشگری را بهبود بخشد.

 

 

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد نوجوان‌ها