اختصاصی نشریه اینترنتی نوجوان ها
(IP (Internet Protocol پروتکل اینترنت
درک این پروتکل از بقیه راحت تر است. آدرس آی پی را که می دانید چیست؟ نمی دانید؟ مشکلی ندارد کمی جلوتر توضیح کامل می دهیم فقط فعلا در همین اندازه بدانید که یک آدرس برای انتقال در شبکه است و این پروتکل نیز وظیفه آدرس دهی (Addressing) و عمل مسیریابی (Routing) را برعهده دارد. یعنی این پروتکل به بسته های انتقالی آدرس اضافه می کند و توسط آدرس موجود عمل مسیریابی را صورت می دهد.
شاید بارها با این پنجره در رایانه خود مواجه شده باشید. این صفحه آدرس رایانه ی شما می باشد که در مورد جزئیات و چرا ها و چگونگی های آن در درس های بعدی مفصل صحبت خواهیم کرد.
(ARP (Address Resolution Protocol پروتکل آرپ
ARP یا پروتکل تحلیل آدرس وظیفه تحلیل و تبدیل آدرس آی پی به آدرس فیزیکی مک را بر عهده دارد.
در واقع این پروتکل با تحلیل آدرس آی پی در لایه Network از مدل OSI آن را به مک آدرس و لایه Data Link انتقال می دهد. این عمل وقتی کاربرد دارد که دیوایس های ما دانش درک آدرس آی پی را ندارند و در لایه دوم مدل OSI یعنی لایه Data Link فعالیت می کنند.
(ICMP (Internet Control Message Protocol پروتکل آی سی ام پی
این پروتکل برای گزارش خطا به کار می رود و باعث می شود که ارتباط TCP/IP مطمئن تر شود. اتفاقی که می افتد این است که اگر شما داده را ارسال کنید و داده قادر به رسیدن به مقصد خود نباشد ICMP پیغامی خواهد بود که برای شما برمی گردد تا شما مطمئن باشید که داده به مقصد رسیده است یا نه.
(IGMP (Internet Group Management Protocol پروتکل آی جی ام پی
اولین نکته که بایستی ذکر کنیم این است که پروتکل IGMP ربطی به ICMP ندارد و تشابه حروف MP باعث اشتباه شما نشوند. حال این پروتکل چه کار می کند؟
این پروتکل ارتباطات گروهی از نوع Multicast را مدیریت می کند. ارتباط از نوع Multicast چیست؟
ما در TCP/IP سه نوع متد ارتباطی داریم که در درس بعدی به توضیح این سه نوع متد خواهیم پرداخت.
آماده اید؟ درس بعدی را شروع کنید: درس چهارم – شیوه های ارتباطی در TCP/IP
نوشته: مهدی فاریابی