فضاپیماها چه کاربردهایی دارند؟

 

 

موشک 

 

برای بررسی امکان پرورش گیاهان در بی وزنی – فضای خارج از جو زمین – و همچنین انجام آزمایشاتی دیگر ، آزمایشگاه بشکه مانند « اسپیس لب » را در برمن آلمان ساخته اند . این آزمایشگاه را شاتل فضایی آمریکا به یکی از مدارهای زمین می برد . سپس موشک باربری به زمین باز می گردد و دوباره می توان آن را مورد استفاده قرار داد .

چینی های دوران باستان به کمک مخلوطی قابل انفجار ، موشک به هوا پرتاب می کردند . اما تا اواسط قرن بیستم طول کشید تا موشک ها به اختراعی کاربردی و مفید تبدیل شوند . در موفقیت و پیشرفت این اختراع ، افراد بسیاری نقش داشته اند . کنستانتین زولکوفسکی روس ، ورنر فون براون و هرمان ابرت آلمانی ، رابرت گدارد آمریکایی ، همگی از محققان ومتفکران بزرگ حوزه صنعت موشک سازی بودند . امروز چند کشور مختلف برای خود موشک هایی ساخته اند که می توانند جو زمین را ترک کنند و به فضا راه یابند تا اسرار ماه و سیاره های همسایه زمین را مورد مطالعه قرار دهند . موشک ها  انسانهایی را به سلامت به ماه برده و بازگردانده اند و برخی از آنها را به مداری دور زمین رسانده اند . آنها انسان را در رسیدن به اهداف علمی ، اقتصادی یا نظامی یاری می دهند .

شاید روزی انسان بر سیاره مریخ نیز فرود آید . همچنین چند سالی است که فضاپیماهای بدون سرنشین در سفرند تا سیاره های دورتر ، مانند اورانوس ، نپتون و پلوتون را نیز بررسی کنند و سپس به نقاطی دورتر از منظومه شمسی روند . با رسیدن به چنین هدفی ، شاید عصر جدیدی در تاریخ  بشریت آغاز شود .

 

اختراعات مهم از آتش تا ماهواره

نویسنده : ایروین رابین

مترجم : فرزانه کریمی

امتیاز به این نوشته
مقاله رو دوست داشتی؟
ارسال نظر
نظرت چیه؟
لینک کوتاه این مطلب
تبلیغات
جدیدترین‌ها
تبلیغات
محبوب‌ترین‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد نوجوان‌ها